Menu

Klimmen Tegen MS


Vrijdag 2 juni jl. vertrokken zo’n 80 personen - leerlingen én begeleiders – vol goede moed naar Bédoin, gelegen aan de voet van de Mont Ventoux. Het gezelschap vertegenwoordigde de vier VO-scholen in Zeeuws-Vlaanderen. Op zaterdag werd al een trainingsrondje via Malaucene naar de top van de Mont Ventoux gemaakt. Een top die later op de dag zeer mistig was. Een prima training en tegelijkertijd ook een controlemoment van de fietsen. In een enkel geval was een reparatie of betere afstelling wel gewenst. Op zondag was het rugnummers afhalen en verder uitrusten op de camping of in het dorp.

600_klimmen_tegen_ms_3.jpg

Eerste Pinksterdag was de grote dag, reden om de klok extra vroeg te zetten om op tijd bij de start te zijn in Malaucene. De opdracht was nu om de berg (langs verschillende zijden) 1, 2 of 3 keer te beklimmen. Ook wandelaars maakten deel uit van de groep. Op hoge snelheid of in een langzamer tempo - passend bij ieders klimkwaliteiten - stond de hele dag in het teken van een echte sportieve uitdaging. Met de prima verzorging door de eigen begeleiding én de organisatie van "Klimmen" is iedereen ook tenminste één keer boven gekomen. Ook drie keer telde echter mee. Een prima prestatie! De dag werd afgesloten met een pizza-party waarbij ook maar liefst 65 meegereisde ouders aanwezig waren.

Na een welverdiende rustdag op dinsdag was het woensdag 7 juni weer reisdag. Na een vertrek in de vroege ochtenduren vanuit Bédoin was het gezelschap inclusief Claudine, Leontien en Peter in de avonduren weer terug in Terneuzen. Hier mag niet onvermeld blijven dat het team van de vier scholen zo’n 38.000 euro bijeen heeft gebracht voor het goede doel.

600_groepsfoto_mont_ventoux.jpg 

Zie ook de onderstaande (erg leuke) collage.