Menu

Verkeersdag Veilig naar school

Incl. foto's


600_2016_verkeer_bk_14.jpg

Op 3 juli 2017 fietsten ongeveer 230 kinderen van groep 8 samen met de juf of meester naar het Reynaertcollege. Ze maakten kennis met de school-thuisroute die door de werkgroep "Veilig naar school" wordt geadviseerd. Gekleed in felgele en feloranje hesjes was het een kleurige stoet die bij het Reynaertcollege aan kwam. Sommige groepen werden het laatste stukje begeleid door een motoragent, best spannend dus!

Gedurende een uur kregen de kinderen informatie over veiligheid op de school-thuis-route. Daarbij ging het vooral over gedrag. De vlog van Djamilla over wat er allemaal fout kan gaan, wanneer je je gsm gebruikt op de fiets was luchtig en gelijkertijd duidelijk: zet je gsm op stil en stop 'm in je tas tijdens het fietsen!

Wat er bedoeld wordt met verkeersonveilig gedrag voor fietsers, dat zagen de kinderen in de film "Veilig naar school", opgenomen in de omgeving van Hulst. Na deze film vervolgde de verkeersdeskundige van ROVZ, dhr. Meesters, met een serieuzer verhaal over de mogelijke gevolgen van verkeersonveilig gedrag. De motoragent die intussen met zwaailicht en sirene de zaal was binnengereden sloot daar op aan. In de zaal was het muisstil toen de agent vertelde hoe moeilijk het is om bij mensen thuis te gaan vertellen dat er iets echt goed mis is gegaan in het verkeer.

Na een hapje en een drankje, met muziek en zang door Jelle en Mariama, sprongen de kinderen weer op de fiets. In een felgele of feloranje stoet terug naar huis met de juf en meester over de geadviseerde fietsroute. Én met een rugtasje met daarin enkele folders over veilig op de fiets naar school om thuis samen met de ouder(s)/verzorger(s) door te nemen.

Een kort filmpje over deze dag is via deze link te zien. Klik hier voor de foto's van deze dag.

600_2016_verkeer_bk_91.jpg