Menu

Verkeersveiligheid


Hoe kom je veilig van huis naar school? En natuurlijk weer terug! Hoe ga je om met lastige verkeerssituaties? Waar zitten de gevaren in het verkeer en hoe voorkom je ongelukken? Dat is heel belangrijk.

500_vevo_stoeptegel_30x30.jpg


Het Reynaertcollege heeft zich aangesloten bij het VEVO-project van de gemeente en Provincie Zeeland om dit onder de aandacht te brengen van ouders/verzorgers en leerlingen. Aan bod komen onder andere school-thuis-route project, fietsenkeuring, kantelauto, dodehoek-project, radar en remwegmetingen.
De nadruk ligt steeds op het weggedrag van de leerlingen zelf. Dus wat je zelf kan veranderen om de verkeersveiligheid te verhogen en ongelukken te voorkomen.

We vinden het belangrijk dat kinderen ook thuis praten over verkeersveiligheid. Op de website van VeiligVerkeerNederland vindt u een aantal interessante brochures die kunnen helpen hierover te praten. We bevelen vooral de volgende brochures aan:

  • Verkeersregels voor fietsers
  • Een veilige fiets
  • Jij en het verkeer

U kunt de brochures bekijken door hier te klikken.

Onderstaand de door het Reynaertcollege geadviseerde fietsroutes. U kunt deze fietsroutes bekijken door op de link te klikken.

Een speciaal punt van aandacht voor de inkomroute Hulst vanuit de richting Clinge / St. Jansteen via de Koolstraat. Tot op heden adviseerden wij daar de route vanaf de Koolstraat via de Willem de Zwijgerlaan (rechtsaf bij De Brug). Dit om de vroegere kruising Koolstraat-Zoutestraat te vermijden. Op basis van de eerste ervaringen met de nieuw aangelegde rotonde plus herinrichting van Koolstraat en Zoutestraat passen wij dit advies aan. Wij adviseren vanaf heden met de kinderen het fietspad Koolstraat tot aan de rotonde te volgen en vervolgens via de Zoutestraat naar het Reynaertcollege te fietsen. Onderstaande routes op onze website moeten op dit laatste punt nog worden aangepast.